woensdag 1 februari 2023

Benelli toont op CIMA de nieuwe GranTurismo

Benelli heeft op de CIMA (China International Motorcycle Trade Exhibition), die momenteel in Chongqing plaatsvindt, zijn nieuwe GranTurismo gepresenteerd. Het is de motor geworden die we eerder in januari lieten zien, in zowel ‘burger’- als politie-uitvoering.

De nieuwe Benelli 1200GT die in China wordt gebouwd door Qianjiang Motor Co., het moederbedrijf van Benelli, werd in 2016 getoond. De eerste tekeningen en de eerste informatie over een model dat concurreert met de BMW R1250RT dateren uit die tijd. Volgens de tekeningen nog met een cardanaandrijving, maar uiteindelijk toch met een eenvoudigere en goedkopere kettingaandrijving.

Meer inhoud

De 1209cc drie-in-lijn kennen we van de bekende 1130cc van de Benelli TreK en Tornado. De toegenomen inhoud heeft te maken met allerlei Euro-homologatie-eisen. Het vermogen is daardoor toegenomen tot 136 pk bij 9.000 tpm, het maximale koppel is 117,7 Nm bij 6.500 tpm. De topsnelheid zou 230 km/u zijn.

Onderdelen van niet-Chinese merken zijn onder andere Brembo-remmen, Kayaba vering en Bosch ABS, terwijl de standaarduitrusting bestaat uit een elektrisch verstelbare ruit- en spiegels, adaptieve koplampen, verwarmde zadels en handvatten, cruisecontrol en vooruit- en achteruitkijkcamera’s die de aanwezigheid van een autoremhulpsysteem suggereert.

Andere gegevens zijn nog niet vrijgegeven, onofficieel wordt gezegd dat de productie tegen het einde van het jaar zou kunnen beginnen. De verkoop wordt verwacht in de eerste helft van 2021.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen