vrijdag 19 april 2024

Benelli Tornado 1000 V4? Qianjiang dient patenten in

Qianjiang, de Chinese motorgroep, zou werken aan een grote 90-graden V4 die een plek kunnen krijgen in de merken QJ Motor en Benelli.

Inmiddels is bijna iedereen bekend met de Chinese reus Qianjiang, die merken als QJ Motor en Benelli onder zijn paraplu heeft. Maar iedereen herinnert zich ook de Benelli Tornado, een superbike die op zijn zachtst gezegd uniek was! Nou, het goede nieuws is dat deze motor misschien binnenkort terugkomt. Het gerucht gaat dat Qianjiang werkt aan een nieuwe viercilinder motor, een 90° V met een cilinderinhoud van ongeveer 1000 cc. Hiervoor zijn patenten aangevraagd.

Wat weten we? Weinig, behalve dat de motor een kettingaangedreven dubbel bovenliggende nokkenas heeft. Zoals altijd zullen er vier kleppen per cilinder zijn. Op de ingediende patenten staat een systeem voor de aan- en afvoer van olie uit de cilinderkop, evenals de smering van de transmissie en het systeem voor de montage van de kettingtandwielen op de krukas. Een andere aanwijzing is het QJMotor-logo op de kleppendeksels. Het zal dus, zoals gewoonlijk, beginnen met het Chinese merk, alvorens eventueel over te gaan naar Benelli. Een ding is zeker, Qianjiang groeit onstuimig.

Zo ziet de Benelli Tornado Tre 900 eruit, die in Pesaro werd gebouwd van 2002 tot 2014.
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen