13 C
Nederland
donderdag 30 juni 2022

Benelli TRK 800: de eerste officiële teaser

De Benelli TRK 800 is best wel een motorfiets om naar uit te kijken. Het ziet er naar uit dat-ie in 2022 bij alle Benelli-dealers moet aankomen. Benelli heeft namelijk in een korte verklaring verstuurd dat de motorfiets wordt gepresenteerd op de EICMA 2021, op dinsdag 23 november om 15.20 uur. De bevestiging komt ook in de vorm van de eerste teaser video waarin de technici aan het werk zijn met 3D-tekeningen. Je kunt natuurlijk maar weinig zien, maar van wat je kunt zien, lijkt het erop dat de motorfiets anders zal zijn dan de Benelli TRK 502.

Ongeveer 80 pk

Het ‘project Benelli TRK 800’ doet a, een tijdje de ronde. We weten dat hij afgeleid is van zijn Chinese tweelingbroer, de QJ Motor SRG750, die een 754cc-paralleltwin heeft met een vermogen van 80 pk. Dat is meer dan genoeg vermogen voor twee met bagage. In principe is het dezelfde motor waarmee ook de Benelli Leoncino is uitgerust, dus een grote nieuwigheid is het niet. Wat wel nieuwsgierig maakt, is het uiterlijk Hoe dicht zal deze Benelli TRK 800 bij de QJ Motor SRG750 liggen? Maar bovenal, wat zal de uiteindelijke prijs zijn?

Benelli zit aan de goedkope kant van het motoprijzenspectrum. Het in Pesaro gevestigde bedrijf slaagt erin goede producten te leveren tegen een beslist aantrekkelijke aankoopprijs.  Met de Benelli TRK 800 probeert het Italiaans-Chinese bedrijf straks een positie te bevechten in een segment waar altijd al veel te kiezen is geweest. De concurrentie weet dit al meer dan een jaar, aangezien de SRG750 al enkele maanden op het web te vinden is. We moeten gewoon nog een paar dagen wachten om deze nieuwe straat-enduro in het echt te zien.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen