13 C
Nederland
donderdag 11 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Triumph Rocket 3R en Rocket 3GT 221 Special Edition

De powercruisers van Triumph hebben – zoals de modelnaam al aangeeft – een angstaanjagende 221 Nm-piekkoppel. Er is daarom geen betere reden om een prachtige, speciale editie zo te dopen. Het verfraait het uiterlijk van zowel de Rocket 3R als de Rocket 3 GT nog meer. Deze powercruisers werden halverwege de zomer van 2019 onthuld.

Bij de nieuwe versies wordt het uiterlijk, dat al een referentiepunt voor balans en verfijning is, nog meer versterkt door de Red Hopper-kleurstelling voor de tank en het voorspatbord, door de naam van de versie ‘221’ op de tankwangen, maar ook door de graphics op de tank die de specs identiteitskaartje van de Special Edition aangeven: 167 pk, 221 Nm maximumkoppel, de cilinderinhoud van 2.458 cc, boring en slag (110,2 x 85,9) en natuurlijk de… geboorteplaats, Hinckley). Spatbordbevestigingen, koplampkappen, kuip, zijpanelen en de achterzijde in Sapphire Black maken het plaatje compleet.

De Triumph Rocket 3R en 3GT 221 Special Edition zullen slechts gedurende één jaar verkrijgbaar zijn  vanaf februari 2022

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen