woensdag 24 april 2024

Benzineprijs boven de 1,80

De gemiddelde landelijke adviesprijs voor een liter benzine is nog verder opgelopen en staat inmiddels boven de 1,80 euro. Dat staat te lezen op de website van het consumentencollectief UnitedConsumers. De benzineprijs stapelt de laatste tijd record op record, maar kwam nog niet eerder boven de 1,80 euro. Zaterdag werd de vorige piek bereikt: 1,795 euro per liter Euro 95, nu is dat gestegen tot 1,801 euro.

Ook autogas (LPG) kost met 0,898 euro meer dan ooit. De prijs van diesel nadert met 1,499 euro het record dat in 2008 werd gevestigd (1,503 euro). Onder meer door de onrust rond Syrië en Iran loopt de prijs van ruwe olie sterk op en daarmee ook die van brandstoffen. Een vat Amerikaanse olie kostte donderdag op de termijnmarkt ruim 106 dollar, terwijl de prijs van Noordzee-olie boven de 122 dollar per vat ligt.

Voor de financiële crisis van 2008/2009 was de olieprijs in dollars nog stukken hoger. Maar door de huidige schuldencrisis in Europa is de euro sterk in waarde afgenomen, waardoor de brandstofprijzen in euro's nu hoger liggen.

Bron en foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen