vrijdag 29 maart 2024

Benzineprijs op nieuw record

De prijs van een liter euro ligt dit weekeind voor het eerst ooit boven de 1,76 euro. Om precies te zijn komt de gemiddelde landelijke adviesprijs voor een liter benzine zaterdag uit op 1,761 euro, aldus consumentencollectief United Consumers.

Ondanks de haperende economie loopt de olieprijs gestaag op, vooral door spanningen rond Iran. De benzineprijs tikte op 13 januari van dit jaar even de 1,757 euro aan, precies gelijk aan het laatste record van april 2011.

De prijzen voor een liter diesel en LPG kruipen ook langzaam naar nieuwe records. Diesel kost zaterdag 1,465 euro, het record uit juli 2008 staat op 1,503 euro. LPG kostte in januari vorig jaar 0,857 euro per liter en dat is nu 0,842 euro.

Bron en foto: ANP
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen