maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Beroep op dijkgebruikers UPDATE

UPDATE 31-5-2011
En weer lijkt het erg mee te vallen met al die overlast op de dijk… De politie heeft zondag een grote controle gehouden op de dijkwegen in de Bommeler- en Tielerwaard. De doelgroep, motorrijders, gedroeg zich keurig. Het bonnenboekje bleef op zak. De actie onder het motto 'gedragen of wegblijven' werd gehouden naar aanleiding van klachten van dijkbewoners over het weggedrag van motorrijders.  De politie houdt de komende weken vaker controles. Dan wordt ook gekeken naar automobilisten en groepen wielrenners. Ook die zorgen voor ergernissen bij de dijkbewoners.

UPDATE 24-5-2011
Het lijkt allemaal wel mee te vallen met die overlast. Verkeerscontroles door de politie op de rivierdijken in district De Waarden hebben afgelopen weekend niets bijzonders opgeleverd, meldt het Brabants Dagblad. Omdat er jaarlijks veel klachten zijn over het gedrag van motorrijders, groepen wielrenners en automobilisten op de dijken, gaat de politie de komende weken extra controles uitvoeren. De politie let onder meer op het motorgeluid.

We houden het nauwlettend in de gaten of er de volgende keer wel bijzonderheden opgemerkt worden. Wij verwachten eerlijk gezegd dat het allemaal best mee zal vallen… De soep wordt nooit zo heet gegeten, als zij wordt opgediend.

BERICHT 14-4-2011
Elk jaar komen bij gemeenten en politie klachten binnen van dijkbewoners over het weggedrag van motorrijders, maar eveneens over het gedrag van andere weggebruikers zoals automobilisten en grote groepen wielrenners.

Om de overlast te beperken hebben de gemeenten in het rivierengebied de volgende richtlijnen opgesteld:
– Aan motorrijders en wielrenners wordt gevraagd om zo weinig mogelijk – en liever helemaal niet – in grote, aaneengesloten groepen te rijden.
– Rij niet harder dan de maximum toegestane snelheid.
– Pas de snelheid indien nodig aan andere weggebruikers aan.
– Rij ook rustig in de vaak kleine dorpen met smalle straten.
– Maak met motor, auto of brommer zo weinig mogelijk toeren door in een zo hoog mogelijke versnelling te rijden.
– Rij niet met illegale, niet goed gedempte uitlaten.

In Maurik, gemeente Buren, is een bord geplaatst dat gericht is aan motorrijders. Zij worden opgeroepen om niet in grote groepen te rijden en snelheid en geluid aan te passen. In het gehele rivierengebied, met zo'n 200 kilometer aan dijkwegen, worden 25 van zulke borden neergezet.

Verder zal de politie een intensief handhavingsbeleid gaan voeren. Dit beleid bestaat uit snelheidscontroles en geluidsmetingen. Volgens politie Gelderland Zuid is het motto daarbij 'gedragen of wegblijven'. Bij de bijeenkomst in Maurik werd aangegeven dat het 'twee voor twaalf is'. Indien de resultaten tegenvallen en dijkbewoners blijven klagen over geluidsoverlast, dan is de kans groot dat dijkwegen worden afgesloten.

Bron: knmv.nl
Foto: ANP.nl

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen