vrijdag 1 maart 2024

Betaald parkeren voor motoren in Parijs. 200.000 parkeerboetes in 3 maanden tijd

Op 1 september 2022 stelde Parijs een nieuw parkeertarief in voor motoren en scooters. Voorheen konden alle tweewielers gratis parkeren in de Lichtstad. De ambtenaren hebben echter een parkeertarief van €3 per uur ingevoerd om vervuiling en lawaai in de stad tegen te gaan. Om nog meer opschudding te veroorzaken, gold het nieuwe tarief alleen voor motorfietsen en scooters met een verbrandingsmotor.

Slechts drie maanden na het bevel heeft de Parijse politie al meer dan 200.000 parkeerboetes uitgeschreven. Met boetes tussen € 25 en € 37,5 bedraagt het duizelingwekkende totaal meer dan € 5 miljoen aan boetes. In dezelfde periode hebben de autoriteiten 5.000 motoren en scooters verwijderd en in beslag genomen wegens illegaal parkeren.

Moet ik in Nederland betalen voor mijn motor als er betaald parkeren geldt?

Veel Parijzenaars en lokale pendelaars zijn woedend over de dure citaten, maar de Parijse locoburgemeester David Belliard vindt “het een zeer positieve beoordeling” van de nieuwe maatregel. Volgens de Franse media Le Parisien rechtvaardigde Belliard de maatregel met de woorden: “We zijn bezig de motoren te transformeren.”

Dit is niet het enige optreden van Parijs tegen tweewielers met benzinemotor. In januari 2022 breidde de stad het testen van haar geluidsradarsystemen uit. Belliard merkte op dat de geautomatiseerde apparatuur voor het afgeven van kaartjes de “gezondheid en levenskwaliteit” van de Parijzenaars zou verbeteren. Als het systeem eind 2022 wordt goedgekeurd, zal het in 2023 beginnen met het uitschrijven van bekeuringen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

1 Reactie

  1. … rechtvaardigde Belliard de maatregel met de woorden: “We zijn bezig de motoren te transformeren.”
    Heeft de redactie dit artikel geschreven, of zelfs maar gezien voordat het geplaatst werd?

Reacties zijn gesloten.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen