Betrapt: Nieuwe Lucky Explorer Project 950 van MV Agusta

Een nieuwe Adventure met een 21-inch voorwiel werd gespot bij het hoofdkwartier van MV Agusta. De motorfiets doet denken aan de beroemde Lucky Explorer. En het ziet ernaar uit dat de langverwachte, nieuwe 950-driecilindermotor eerdaags debuteert.

Het gerucht gaat al enige tijd en de tijd is rijp voor de presentatie ervan. Er zijn een paar foto’s binnengekomen van een nog niet uitgebrachte Adventure. De foto’s werden dichtbij Schiranna genomen, de vestigingsplaats van MV Agusta.

De twee foto’s zijn geschoten vanuit een auto, maar laten een prototype zien dat bezig is met een test op de weg. Het lijkt een nieuw model in het MV-gamma en het zou de eerste Adventure en off-road georiënteerd kunnen zijn. De motorfiets heeft een 21inch-voorwiel en vering met lange veerwegen. Op de voorvork zitten sensoren die de veerwegen controleren. De dubbele schijven voor worden afgeremd door twee radiaal gemonteerde remklauwen.

De brandstoftank en de grote kuip geven al een idee van de gekozen stijl, ook al is de bovenbouw niet compleet. Maar de ruime zadels en het bagagerek met handgreep, ook ontworpen voor lange afstandsritten met een partner, mogen gezien worden.

Maar wat vooral opvalt aan het stalen dubbele wiegframe is de nieuwe 950cc-driecilinder, waarvan de komst al meerdere malen werd aangekondigd door Timur Sardarov, CEO van MV Agusta.

Scrollend door de lijst van exposanten op de komende motorshow van Milaan, duikt de naam Lucky Explorer Project op. Het ziet ernaar uit dat dit een van de hoogtepunten van de show gaat worden.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?