13 C
Nederland
donderdag 30 juni 2022

Kawasaki onthult 2022 Z H2 en Z H2 SE

Voor wie het – nog – niet weet met wat voor vlees in de kuip we te maken hebben: De Z H2 heeft alle technologie en knowhow van Kawasaki Heavy Industries in zich. Het sterke 998cc-vier-in-lijn motorblok met supercharger levert 200pk en 137 Nm trekkracht. Toch is de 2022 Z H2 een beheersbare en all-round inzetbare powerhouse, die ook toegankelijk is voor een breder publiek.

Die beheersbaarheid wordt ondersteund door een keur aan assistentiesystemen, zoals elektronische cruisecontrole, tractiecontrole, diverse power modes, een up/down quickshifter, een cornering-managementsysteem, launch control en intelligent ABS. Al deze systemen zijn op elkaar af te stemmen met de verschillende geïntegreerde rijmodi.

Ultieme powerhouse: Z H2 SE

Het SE-model is de ultieme uitvoering van de Z H2. De SE kenmerkt zich door semi-actieve elektronische vering met SHOWA’s Skyhook technologie die zich in real-time aanpast aan de rijstijl, rijomstandigheden en het wegdek.

Dit leidt onder alle omstandigheden tot een stabiel, comfortabel en beheersbaar weggedrag. Voor de echte fanatiekelingen is de vering tot in de details elektronisch te verstellen. Verder is er nog het remsysteem van Brembo bestaande uit een radiale hoofdrompomp en Stylema-remklauwen voor betere remprestaties en een betere respons.

Performance Edition kit

Om het maximale uit de Z H2 (SE) te halen is er het Peformance Edition-accessoirepakket. Dat bestaat uit een titanium Akrapovic uitlaat, buddyseat cover, tankpad en tft-display beschermer.

De 2022 Z H2 (SE) is direct beschikbaar en verkrijgbaar in de volgende kleuren:

  • Metallic Graphite Gray / Metallic Diablo Black NEW! (alleen Z H2)
  • Golden Blazed Green / Metallic Diablo Black (Z H2 en Z H2 SE)

Prijzen worden binnenkort bekend gemaakt.

Kijk voor meer informatie of een dealer bij u in de buurt op www.kawasaki.nl

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen