22.3 C
Nederland
zaterdag 21 mei 2022

Bikers’ Classics gaat offroad

Na vijftien edities volledig gewijd aan asfalt, verbreedt Bikers’Classics de horizon. Vintage trial maakt zijn debuut op het grote Waalse rendez-vous van klassieke motorfietsen. Niet zo verrassend gezien het recente verleden van het circuit. In 2005 en 2006 werd hier het wereldkampioenschap trial verreden, na vele edities in Bilstain en vóór de huidige wedstrijden in Comblain-au-Pont.

Perfecte omgeving
Rondom het circuit is alles aanwezig om mooie nonstops te bouwen: indrukwekkende natuurlijke obstakels, wervelende paden en glooiende wegen. Alles in een groene omgeving zoals alleen de Ardennen kunnen bieden. Volgens de organisatoren passen de oude trialmotoren perfect in het decor van de Bikers’Classics. De sfeer van vintage trial evenementen is even gemoedelijk is als die van de Classics.

Veel merken deden trial
Flink wat constructeurs van weleer waren actief in de wegrace, maar ook in motorcross en trial. Het moet een bont allegaartje van motoren opleveren, van Triumph, Norton, BSA, maar ook Honda en Yamaha. Binnenkort vind je op www.bikersclassics.be meer informatie over deze eerste deelname van de trials aan de Bikers’Classics.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen