Bikers’ Classics gaat offroad

Na vijftien edities volledig gewijd aan asfalt, verbreedt Bikers’Classics de horizon. Vintage trial maakt zijn debuut op het grote Waalse rendez-vous van klassieke motorfietsen. Niet zo verrassend gezien het recente verleden van het circuit. In 2005 en 2006 werd hier het wereldkampioenschap trial verreden, na vele edities in Bilstain en vóór de huidige wedstrijden in Comblain-au-Pont.

Perfecte omgeving
Rondom het circuit is alles aanwezig om mooie nonstops te bouwen: indrukwekkende natuurlijke obstakels, wervelende paden en glooiende wegen. Alles in een groene omgeving zoals alleen de Ardennen kunnen bieden. Volgens de organisatoren passen de oude trialmotoren perfect in het decor van de Bikers’Classics. De sfeer van vintage trial evenementen is even gemoedelijk is als die van de Classics.

Veel merken deden trial
Flink wat constructeurs van weleer waren actief in de wegrace, maar ook in motorcross en trial. Het moet een bont allegaartje van motoren opleveren, van Triumph, Norton, BSA, maar ook Honda en Yamaha. Binnenkort vind je op www.bikersclassics.be meer informatie over deze eerste deelname van de trials aan de Bikers’Classics.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.