Bimota KB4 gespot met mysterieuze inlaat op zijkant

De Bimota Tesi H2 is een motor waarvan menig motorhart op hol slaat. De supercharged sportmotor bevat techniek om je vingers bij af te likken, waarvan vooral het naafbestuurde voorwiel opvalt. Die dure manier om je motor de bocht in te sturen was altijd al een dingetje van Bimota. De andere motor waaraan Bimota de laatste hand legt, is de KB4. Deze volledig bekuipte Bimota is meer een modern-classic.

Hoe ze het voor elkaar krijgen, is ons een raadsel. Maar het Japanse Young Machine wist de Bimota KB4 te betrappen bij een benzinestation in Rimini. Opvallend op deze foto’s is de lange luchtinlaat, die van voor naar achter loopt, aan de linkerzijde van de motor.

Je zou denken dat het de inlaat is voor de Kawasaki supercharger, wat nogal een verrassing zou zijn. Immers verwachten we dat Bimota KB4 gebaseerd is op de Ninja 1000 SX. Maar omdat de luchtinlaat tot aan het einde van de achterzijde loopt, is de meest redelijke gok dat de Bimota KB4 de radiator/oliekoeler in de kont heeft geplaatst. Denk daarbij aan de Benelli Tornado Tre 900. We verwachten niet dat de KB4 net als de Benelli ook is voorzien van ventilatoren.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?