maandag 11 december 2023

Bimota komt stiekem met BBX

De tijd dat Bimota (BIanchi, MOrri en TAmburini) enkel wegmotoren maakt, ligt officieel achter ons. Want het Italiaanse merk komt met onder andere de BBX 250 en 300. De twee nieuwkomers worden aangedreven door een tweetaktblok met elektrische starter. Net als het frame is dit blok ontworpen binnen de muren van Bimota, al heeft KTM aardig geholpen.

De 300 wordt als alles goed gaat ergens in januari op de Italiaanse motormarkt gebracht. Voor ongeveer 8.000 euro moet jij de gelukkige eigenaar worden. Daarnaast zullen vanaf voorjaar 2012 ook de BBX 400, 450 en 508 op de markt komen. Voor de goede orde, dit zullen inderdaad viertaks zijn. Of de BBX’s ook naar Nederland en België komen, is nog erg onduidelijk. We melden ons bij nieuws hierover.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen