Bimota komt stiekem met BBX

De tijd dat Bimota (BIanchi, MOrri en TAmburini) enkel wegmotoren maakt, ligt officieel achter ons. Want het Italiaanse merk komt met onder andere de BBX 250 en 300. De twee nieuwkomers worden aangedreven door een tweetaktblok met elektrische starter. Net als het frame is dit blok ontworpen binnen de muren van Bimota, al heeft KTM aardig geholpen.

De 300 wordt als alles goed gaat ergens in januari op de Italiaanse motormarkt gebracht. Voor ongeveer 8.000 euro moet jij de gelukkige eigenaar worden. Daarnaast zullen vanaf voorjaar 2012 ook de BBX 400, 450 en 508 op de markt komen. Voor de goede orde, dit zullen inderdaad viertaks zijn. Of de BBX’s ook naar Nederland en België komen, is nog erg onduidelijk. We melden ons bij nieuws hierover.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?