zaterdag 10 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Bimota komt stiekem met BBX

De tijd dat Bimota (BIanchi, MOrri en TAmburini) enkel wegmotoren maakt, ligt officieel achter ons. Want het Italiaanse merk komt met onder andere de BBX 250 en 300. De twee nieuwkomers worden aangedreven door een tweetaktblok met elektrische starter. Net als het frame is dit blok ontworpen binnen de muren van Bimota, al heeft KTM aardig geholpen.

De 300 wordt als alles goed gaat ergens in januari op de Italiaanse motormarkt gebracht. Voor ongeveer 8.000 euro moet jij de gelukkige eigenaar worden. Daarnaast zullen vanaf voorjaar 2012 ook de BBX 400, 450 en 508 op de markt komen. Voor de goede orde, dit zullen inderdaad viertaks zijn. Of de BBX’s ook naar Nederland en België komen, is nog erg onduidelijk. We melden ons bij nieuws hierover.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen