dinsdag 16 april 2024

Bizarre helmplicht aanstaande voor kinderen in Amerika

Wie vroeger een brommertje had, kent vast het verschrikkelijke gevoel nog wel om te rijden zonder helm. Een bak herrie, kleine vliegjes die aanvoelen als bakstenen en dat knagende gevoel dat het nu echt niet mis moet gaan. Leuk hoor. Het is waarschijnlijk mede daarom dat je in Nederland geen motorrijder zonder helm ziet rijden.

In Amerika is het een ander verhaal. Heel anders, want niet overal is daar een helmplicht. Al komt er langzaam verandering in. Er is namelijk een wetsvoorstel gedaan om te zorgen dat kinderen onder de achttien een helmplicht krijgen als ze op een motor, brommer of ATV rijden (dan wel achterop zitten). Alsof je een kind zonder helm op pad durft te sturen…

Wie zich niet aan de regels gaat houden, krijgt waarschijnlijk een boete van 35 dollar en dat is iets meer dan 30 euro. Ter vergelijking, geen goed passende helm kost je in Nederland al 140 euro. Rij je zonder helm op een scootertje en kom je net de verkeerde tegen, mag je al 90 euro af tikken. Ach, verschil moet er zijn… 

Foto: ANP

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen