Bizarre helmplicht aanstaande voor kinderen in Amerika

Wie vroeger een brommertje had, kent vast het verschrikkelijke gevoel nog wel om te rijden zonder helm. Een bak herrie, kleine vliegjes die aanvoelen als bakstenen en dat knagende gevoel dat het nu echt niet mis moet gaan. Leuk hoor. Het is waarschijnlijk mede daarom dat je in Nederland geen motorrijder zonder helm ziet rijden.

In Amerika is het een ander verhaal. Heel anders, want niet overal is daar een helmplicht. Al komt er langzaam verandering in. Er is namelijk een wetsvoorstel gedaan om te zorgen dat kinderen onder de achttien een helmplicht krijgen als ze op een motor, brommer of ATV rijden (dan wel achterop zitten). Alsof je een kind zonder helm op pad durft te sturen…

Wie zich niet aan de regels gaat houden, krijgt waarschijnlijk een boete van 35 dollar en dat is iets meer dan 30 euro. Ter vergelijking, geen goed passende helm kost je in Nederland al 140 euro. Rij je zonder helm op een scootertje en kom je net de verkeerde tegen, mag je al 90 euro af tikken. Ach, verschil moet er zijn… 

Foto: ANP

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.