BMW Connectivity en TFT-scherm aangekondigd

De strijd om ‘verbondenheid’ in de motorbranche begint serieus aan te wakkeren, want ook BMW haakt in op het fenomeen met BMW Connectivity. Je kunt straks dus op je BMW een TFT-scherm krijgen waarop je kunt navigeren, maar nog heel veel meer.

Overigens doet BMW niet aan half werk en is het scherm liefst 6,5 inch in doorsnede. Om een voorbeeldje te geven; een iPhone 7 is echt niet klein, maar doet met 4,7 inch toch flink onder voor BMW’s nieuwe Connectivity-dashboard.

Op het scherm kun je straks alles ontvangen en bekijken dat eerder al aan de orde was, maar de scala wordt flink uitgebreid. Zo was menig BMW al uitgerust met de sensoren om onder meer bandenspanning real-time te bekijken en daarnaast heb je straks zelfs je binnenkomende telefoongesprekken, tekstberichten en je muziek in beeld. Allemaal mits je dat wilt natuurlijk, maar als je toch al een fervent gebruiker bent van Bluetooth-communicatie, maakt dit het gebruik nog net een stukje aangenamer.

App-jeblieft
Om de bediening en mogelijkheden nog verder te vergemakkelijken, heeft BMW ook nog de BMW Motorrad Connected App ontwikkeld, die je toestaat allerhande informatie over je motor en gereden routes op te vragen. Leuk voor in de kroeg of als je van statistiekjes houdt.

Connectivity wordt vanaf dit najaar al verkrijgbaar voor de BMW R1200GS en R1200GS Adventure. Andere modellen volgen nog.

Foto: BMW Motorrad

 

[justified_image_grid ids=24854,24855,24856,24857,24858,24859,24860,24861]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.