donderdag 28 maart 2024

BMW Connectivity en TFT-scherm aangekondigd

De strijd om ‘verbondenheid’ in de motorbranche begint serieus aan te wakkeren, want ook BMW haakt in op het fenomeen met BMW Connectivity. Je kunt straks dus op je BMW een TFT-scherm krijgen waarop je kunt navigeren, maar nog heel veel meer.

Overigens doet BMW niet aan half werk en is het scherm liefst 6,5 inch in doorsnede. Om een voorbeeldje te geven; een iPhone 7 is echt niet klein, maar doet met 4,7 inch toch flink onder voor BMW’s nieuwe Connectivity-dashboard.

Op het scherm kun je straks alles ontvangen en bekijken dat eerder al aan de orde was, maar de scala wordt flink uitgebreid. Zo was menig BMW al uitgerust met de sensoren om onder meer bandenspanning real-time te bekijken en daarnaast heb je straks zelfs je binnenkomende telefoongesprekken, tekstberichten en je muziek in beeld. Allemaal mits je dat wilt natuurlijk, maar als je toch al een fervent gebruiker bent van Bluetooth-communicatie, maakt dit het gebruik nog net een stukje aangenamer.

App-jeblieft
Om de bediening en mogelijkheden nog verder te vergemakkelijken, heeft BMW ook nog de BMW Motorrad Connected App ontwikkeld, die je toestaat allerhande informatie over je motor en gereden routes op te vragen. Leuk voor in de kroeg of als je van statistiekjes houdt.

Connectivity wordt vanaf dit najaar al verkrijgbaar voor de BMW R1200GS en R1200GS Adventure. Andere modellen volgen nog.

Foto: BMW Motorrad

 

[justified_image_grid ids=24854,24855,24856,24857,24858,24859,24860,24861]

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen