Trajectcontroles op provinciale wegen

De provincies Flevoland, Friesland, Limburg, Utrecht en Zeeland hebben ingestemd met plannen voor trajectcontroles op provinciale wegen. Deze trajectcontroles komen op wegen met hoge ongevalspercentages, snelheidsproblemen óf risicofactoren. Ofwel; ze zijn te plaatsen op elke weg, de factor ‘snelheidsproblemen’ staat immers nergens nader omschreven.

In een persbericht benadrukt het OM dat er op provinciale wegen meer verkeersslachtoffers vallen dan op andere wegen. Daarom moet er volgens hen extra maatregelen getroffen worden op het gebied van de infrastructuur, educatie en handhaving. De benadrukking wordt niet gestaafd met cijfers. Als je het zo bekijkt is het vreemd, want er kunnen natuurlijk nooit exact evenveel slachtoffers vallen op provinciale wegen, dan op andere. 

Er volgt nu een aanbestedingsprocedure voor de aanschaf en installatie van de trajectcontrolesystemen. De kans dat er meer provinciale wegen met trajectcontroles bij komen is groot. Het Openbaar Ministerie, eigenaar van de systemen, is namelijk nog in gesprek met andere provincies. In het volgende overzicht zie je de voorlopige planning.

 

Provinciale wegen
Flevoland N706, Vogelweg tussen de A27 en Lelystad Airport
Fryslân N351, tussen Wolvega en Oosterwolde
N381, tussen Drachten en Donkerbroek
Limburg N275, tussen Blerick en Nederweert
N564, tussen Weert en grens België
N277, tussen Ysselsteyn en Zeeland
N270, tussen Venray en Ysselsteyn
Utrecht N230, Utrecht, provinciale deel van de Zuilense Ring (Oostelijk gedeelte)
N414, tussen Eembrugge en Bunschoten
Zeeland N253, Rondweg Sluis
N256, Zeelandbrug

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.