13 C
Nederland
donderdag 11 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

EICMA: BMW F850GS Adventure

De logische vervolgstap op de dit jaar geïntroduceerde F850GS is de Adventure-variant. Zo doet BMW dat ook altijd bij de boxer-GS. De nieuwkomer beschikt over de gebruikelijke dikke benzinetank met een inhoud van 23 liter. Dat is acht liter meer dan op de gewone F850GS en volgens BMW goed voor een actieradius van 550 kilometer. Om het avontuurlijke karakter verder te benadrukken heeft de allroad brede enduro voetsteunen, beschermbeugels rondom en een roestvrij stalen bagagerek.

Aangekomen
Alle extra’s brengen het rijklare gewicht op 244 kg, dat is vijftien kilo meer dan de reguliere F850GS. Het hoogteverschil valt dit keer mee. Zoals gebruikelijk heeft de Adventure riante veerwegen (v/a 230/215 mm) en zadelhoogte 875 mm, maar het verschilt slechts millimeters met de gewone versie.  Het kuipruitje is niet alleen in twee standen instelbaar, maar ook een stukje hoger dan de reguliere fiets. Aan het motorblok morrelde BMW niet, dat levert dus nog altijd maximaal 95 pk en 92 Nm.

Foto’s: BMW

[justified_image_grid ids=7564,7565,7566]

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelEICMA: BMW S1000RR
Volgend artikelEICMA: Honda CB650R

Gerelateerde artikelen