maandag 15 juli 2024

BMW GS Trophy: Spannende strijd in Wales

Vanochtend ging dan eindelijk de kwalificatie voor de BMW GS Trophy 2020 van start! Twintig Nederlandse deelnemers bonden in de stromende regen in Wales de strijd aan. Opgedeeld in groepen van vier gingen ze van start, langs een route vol opdrachten én langs Walters Arena, een prachtig adventure-terrein waar de Engelse organisatie vele uitdagende proeven presenteerde.

De proeven? Die varieerden van een simpele oefening waarop de deelnemers op een G310GS zo langzaam mogelijk een modderhelling afmoesten, tot een behendigheidsproef op een R1250GS die uitmondde in een bijzonder serieuze hillclimb. De hillclimb en de andere oefeningen werden nog uitdagender dan de organisatie had voorzien, doordat het Engelse klimaat zich niet onbetuigd liet. Walters Arena stroomde vol water en de ondergrond werd glibberig als Hollandse klei.

De opdrachten die de twintig Nederlandse deelnemers tijdens de dagroute moesten uitvoeren waren iets minder vervaarlijk dan in Walters Arena. Maar, niet minder uitdagend! Heb je wel eens een bosloop uitgevoerd, in je motorkleding met rally- of enduro-laarzen aan je voeten? Nou, de deelnemers na vandaag wel. Tijdens de bosloop kwamen ze bovendien nog allerlei motor-onderdelen tegen, in bomen gehangen, die ze bij de finish moesten opsommen. Andere opdrachten brachten minder zweet, maar vroegen meer analytisch en navigerend vermogen.

Morgenochtend maakt de organisatie bekend welke twaalf Nederlandse deelnemers de finale rijden. Van die twaalf krijgen aan het eind van de dag drie het bericht dat iedereen wil horen: ‘Je hebt een ticket naar de GS Trophy 2020 in Nieuw-Zeeland bemachtigd!’ Wie dat gaan zijn? We houden je op de hoogte.

1 Reactie

Reacties zijn gesloten.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen