donderdag 2 februari 2023

BMW Heritage af?

Dit jaar mogen we ons vijf jaar van de BMW R nineT heugen, en wat een feestje was het tot noch toe al. Alleen doen momenteel her en der geruchten de ronde dat BMW de stekker uit de Heritage-serie trekt, een foute aanname die snel tractie begint te krijgen. We zochten het uit.

‘BMW is voorlopig nog niet klaar met de Heritage-lijn; echt niet!’, aldus Andrew Mason, product communications manager bij BMW Group Nederland. Wat er op korte termijn met de BMW R nineT an sich nog te gebeuren staan houdt de PR-man voor zich.

Het gerucht is de wereld in geholpen door een aantal media, waarvan één partij het volgende citaat verkeerd interpreteerde: “BMW Motorrad completed the R Nine T product family line-up in 2017 with the launch of the R nine T Pure, R Nine T Racer and R Nine T Urban G/S models.” Andere media namen de uitleg dat het over en sluiten is over en een gerucht was geboren. Je zou dat citaat kunnen zien als een definitief einde aan de R nineT-lijn, maar in de heer Masons woorden: ‘Lezen is soms moeilijk, hé…’. Het citaat komt overigens uit het jaarlijks fiscaal rapport van de Beierse auto- en motorfietsfabrikant en staat zoals te verwachten vol financiële jargon over hoe het staat met het reilen en zeilen van het bedrijf en soms pikken ze er ook specifieke mijlpalen uit, zoals men hier dus doet met bovenstaande citaat.

Logisch?
An sich zou de aanname dat de R nineT-reeks aan zijn einde komt een logische aanname kunnen zijn, aangezien de retro-trend ooit aan zijn eind zal komen, maar gokken en gissen leidt tot dokken en missen. Dat blijkt nu wel, want voor BMW Motorrad in Nederland komt een eventueel einde aan de Heritage-familie als donderslag bij heldere hemel. Simpel gesteld; het is niet waar.

Dus wees gerust, de R nineT viert niet zijn vijfde verjaardag en om vervolgens direct met een welverdiend pensioen te gaan. Het is wat BMW betreft voorlopig nog niet over met de klassiek gelijnde en pure machines.

Het gehele rapport vol – wellicht interessante bedrijfsgegegevens – vind je overigens hier.

Foto: BMW Motorrad

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen