13 C
Nederland
zaterdag 20 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Alpinestars viert 55-jarig bestaan

Wie jarig is trakteert, maar het Italiaanse motorkledingmerk Alpinestars is niet als anderen en houdt de taart lekker voor zichzelf. In plaats daarvan trokken ze in Austin tijdens het GP-weekend het laken van een wel heel bijzondere special ter ere van hun 55-jarig bestaan.

Men gaf custombouwer uit de DEUS-familie Michael Woolaway van Woolies Workshop in Californië de opdracht iets bijzonders neer te zetten vanwege het jubileum en bijzonder is de Ducati zeer zeker. Zo begon de basis al goed, want ergens dook Woolaway een originaal Ducati Sport 750-raceblok uit 1974 op – ongebruikt nog in het krat – en de bouw kon beginnen. 

Er werd gekozen de motor een scherp afgemeten mix van klassieke en moderne elementen mee te geven – duidelijk te zien aan het prachtige klassieke blok, de origineel ogende lijnen van het frame en het bodywork. De rest ging op de 2018-toer en niet zo’n klein beetje ook.

Zo komt de voorvork herkenbaar uit een Yamah YZF-R6 – een veelgekozen USD-voorvork voor dergelijke projecten – maar kijk verder en het is veelal MotoGP-spul dat de klok slaat qua afmontage. Denken Brembo-remmateriaal van de bovenste plank – duimrem incluis – racecartridges van de firma Öhlins en een uitlaatsysteem met Akrapovic-dempers dat zo van een MotoGP-machine geschroefd lijkt.

Overigens prijkt er op de tank met cryptische letters OSCAR, wat het retromerk van Alpinestars is, dat je het weet.

Foto’s: Alpinestars

[justified_image_grid ids=27318,27319,27320,27321,27322,27323,27324,27325]

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen