BMW komt met nieuwe F700GS

Na een lange mediastilte gaat het nu hard met nieuwe modellen. Graag stellen wij ditmaal aan u voor de nieuwe F700GS, de opvolger van de F650GS, en de vernieuwde F800GS. Beide modellen hebben een 798cc twin, die we al ook kennen uit de voorgaande 800, en worden standaard geleverd met ABS. Zowel het stabiliteitsprogramma ASC als het ESA-veersysteem is als optie op beide machines verkrijgbaar.

De BMW F800GS heeft een topvermogen van 85 pk bij 7.500 toeren per minuut en een maximumkoppel van 83 Nm bij 5.750 toeren. De 700 moet het doen met 75 pk bij 7.300 toeren, 4 pk meer dan de 650 had. Het koppel nam toe met 3 Nm naar 77 bij 5.500 toeren per minuut.

Helaas zijn de prijzen nog onbekend. Wel bekend zijn de kleurschema’s. De F700GS wordt verkrijgbaar in Red Apple metallic, Ostrarau metallic matt en Glacier silber metallic. De 800 komt in mat Kalamata metallic, Cordobablau en Alpinweiss 3. Smoke knipperlichtglazen, een LED-achterlicht, een instrumentenpaneel en nieuw vormgegeven armaturen maken het af.

Als laatste, doed om te weten is dat de F700GS geleverd kan worden in een A2-rijbewijsvariant. Beide modellen zijn vanaf 1 september verkrijgbaar.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.