BMW kondigt track only model aan: M1000RR?

Een nog meer aangescherpte versie van de S1000RR? Een eerste plaagfoto wijst wel in de richting van het circuit. Daartoe heeft BMW ook naar een eigenschap gegrepen die normaal is voorbehouden aan circuitmotoren.

Op Youtube belooft BMW een video de nieuwe versie van de S1000RR. De video gaat op 23 september 2020 live.

Een andere verwijzing naar een circuitmotor laat niets aan duidelijkheid te wensen over: Born on the Racetrack.

Als je de eerste teaserfoto van dichtbij bekijkt, kun je een glimp opvangen van een vleugelelement aan de zijkant van de kuip. Winglets worden al gebruikt op diverse wedstrijd-  en racemotoren in het WoldSBK, waar BMW ook aan meedoet. Wat de nieuwe S1000RR nog te bieden heeft, afwachten maar.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?