BMW Motorrad helpt grote broer

BMW is nog op zoek naar een range extender voor de elektrische i3. Volgens de laatste berichten wordt daarvoor gebuurt bij BMW Motorrad. BMW heeft voor 2013 de elektrische i3 op de planning staan. Die auto is in eerste instantie helemaal elektrisch, maar er wordt ook gewerkt aan een versie met range extender. Daarbij zorgt een verbrandingsmotor voor prik voor de accu’s als die leeg raken.

Als krachtbron voor de i3 zou een motorfietsmotor zin gekozen. BMW's technisch directeur Ulli Kranz heeft dat bevestigd tijdens een interview in Amerika. “We kijken voor die motor verder dan alleen de autotak,” aldus het officiële commentaar van BMW Nederland. “Uiteindelijk moet de i-reeks zorgen voor de mobiliteit van de toekomst, daar zouden dus best een synergie tussen auto’s en motorfietsen uit kunnen voortkomen.”

Als het zo ver komt, is de meest aanwezen kandidaat de 798 cc tweecilinder met een vermogen van 75 pk. Dat is een lijnmotor die wordt geproduceerd bij Magna Steyr in Oostenrijk. De productie van de i3 start aan het einde van 2013 in de BMW-vestiging in Leipzig.

Bron: Autoweek

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.