vrijdag 3 mei 2024

BMW Motorrad presenteert het Pure&Crafted Festival 2023 in Berlijn

De 21e editie van de BMW Motorrad Days in Berlijn van 7 tot 9 juli 2023 trekt fans uit de hele wereld onder de noemer “100 jaar BMW Motorrad”. Ook de fans van muziek, motorcultuur, skateboarden, BMX en kunst komen aan hun trekken – op het Pure&Crafted Festival. Op het festival, dat in 2015 in Berlijn werd gelanceerd en geïnitieerd door BMW Motorrad, kunnen fans op 7 en 8 juli 2023 opnieuw de bijzondere mix van handgemaakte muziek, motorfietscultuur en new-heritage lifestyle beleven.

BMW introduceert de nieuwe R 1250 GS Ultimate Edition

Terwijl de laatste twee Pure&Crafted festivals plaatsvonden in de Sommergarten op het beursterrein van de Messe Berlin, heeft het cult-evenement nu met het Napoleon Komplex een perfect op maat gesneden thuis gevonden in het stedelijke Friedrichshain-Kreuzberg. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in de unieke Pure&Crafted-wereld op een opslagterrein met typische industriële charme.

Voor alle muziekliefhebbers zal er opnieuw een mooi programma zijn. Zo zal het Oostenrijkse duo Cari Cari optreden, dat de muzikale periode van de wilde jaren zeventig via de grunge van de jaren negentig tot het heden omspant. Drangsal daarentegen speelt new wave, post-punk en indiepop tijdens het enige concert in Duitsland dit jaar. Ook muzikaal valt er veel meer te ontdekken. Multi-instrumentalist, producer en zanger WU-LU brengt een mix van grime, dub en punk of Circa Waves brengt het publiek in vervoering met stuwende melodieuze indierock.

Een ander hoogtepunt: een Berlijnse kunstenaar ontwerpt een skatepark waar de lokale en nationale skatescene het ter plekke tegen elkaar opnemen. Aangevuld met geluiden, hapjes en de juiste vibes van de Berlijnse skategemeenschap. BMX Flatland shows zullen ook verschillende keren per dag plaatsvinden op het terrein en in het skatepark – gevolgd door workshops voor iedereen die geïnteresseerd is.

In de Wheels Area daarentegen kunnen motorfans zich verdiepen in de wereld van het customizen. Onder andere Hookie Co. uit Dresden zal er dit jaar aanwezig zijn om de Pure&Crafted custom bike te ontwerpen. Voor het eerst zal dit jaar ook elektrische mobiliteit een centrale rol spelen, aangezien Pure&Crafted consequent bruggen bouwt van erfgoed naar mobiliteitsconcepten van de toekomst.

Tot slot biedt de General Store een selectie lifestyleproducten die passen bij de passies die Pure&Crafted vormen: Muziek, motorfietscultuur, skateboarden, BMX en kunst.

Tickets en voorverkoop

De voorverkoop voor Pure&Crafted is gestart en tickets voor het festival zijn nu hier te koop voor EUR 34,90. De dagkaarten gaan medio mei in de verkoop.

In de BMW Group PressClub op www.press.bmwgroup.com vindt u persmateriaal over BMW motorfietsen en BMW Motorrad rijdersuitrusting.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen