BMW R1250 Global Sport Concept door Oberdan Bezzi

Oberdan-Bezzi-BMW-R-1250-GLOBAL-SPORT

In feite heeft BMW ervoor gezorgd dat we nog steeds motorrijden. Zonder de Adventure Touring had de motorwereld er heel anders uitgezien.

Sindsdien heeft BMW meer GS-modellen ontwikkeld om het assortiment te diversifiëren om de wensen van motorrijders in te vullen en om de marktpositie te verdedigen. Ontwerper Oberdan Bezzi ziet nog een andere GS voor zich, een meer sportieve. De creatie van Bezzi bevindt zich ergens tussen een scrambler en een supermotard en maakt gebruik van een 1.250cc luchtgekoelde boxer in een adventure-sportframe.

Intrigerend idee en ontwerp en het zou een leemte kunnen vullen in het huidige BMW assortiment. Niet dat BMW nu meteen achter de tekentafel verdwijnt maar Bezzi’s Global Sport is een goed voorbeeld van hoe de motor eruit zou kunnen zien.

Er lijkt nog geen einde te komen aan de opkomst van de avontuurlijke, middenklasse motorfiets. Triumph heeft onlangs z’n 9800 Tigers vernieuwd, KTM heeft met de 790 Duke een topper in huis en de Yamaha MT-07 Ténéré is eenkwestie van tijd. Zelfs BMW heeft z’n licht GS’en een update gegeven. En toch lijkt er een trend gaande te zijn dat ADV fietsen vooral lichter worden waardoor ze meer offroadvaardig zijn dan al die zware globetrotting modellen. De populariteit van de Honda Africa Twin bevestigd de trend.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.