BMW S1000F volgens Wunderlich

Ten minste, dat ligt in de lijn der verwachting. Frans tekentalent Nicolas Petit maakte voor de BMW-accessoirefabrikant Wunderlich een rendering van hoe het eruit gaat zien wanneer BMW met de all-road versie van de S1000RR en S1000R komt.

We spreken hier serieus van een kwestie van wanneer en niet als, want de S1000F, zoals ‘ie waarschijnlijk gaat heten, is al bespioneerd in de testfase. 

Ook het feit dat juist Wunderlich met deze schets komt, is betekenisvol. Het is namelijk niet de eerste keer dat via de accessoirefabrikant beelden uitlekken van nieuwe modellen. Zij krijgen daar natuurlijk al eerder inzicht in om direct na de lancering van BMWs nieuwsten met de mooiste opleukertjes te kunnen komen.

Opvallend is wel dat BMW het all-road segment nu op de korrel neemt, aangezien ze daar met de R1200GS al jaren de bestverkopende motor van Nederland hebben. De Beierse firma zal zich dan ook meer richten op de sportieve all-roads, en dan met name de Ducati Multistrada 1200S. Reken er dan ook maar op dat BMW de S1000F behalve langere veerwegen, een hoger stuur en rechtere zitpositie, ook flink veel van het vermogen mee zal geven.

Wanneer we de echte motor kunnen verwachten, blijft voorlopig ongewis, maar op de rendering afgaande belooft het veel.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.






Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.