donderdag 22 februari 2024

BMW toont lef met Concept 9cento

De Concept 9cento (uit te spreken als ‘nove cento’) is volgens BMW een ideale sporttoer motorfiets. Een allrounder die zich evengoed thuisvoelt op de snelweg als op Alpenpassen en in smalle straatjes in afgelegen dorpen. Een model dat bovendien de show steelt voor een café op een marktplein.

Nieuwe klasse voor BMW
“Het hoeft niet altijd te gaan over stoerder, groter en uitbundiger: deze concept motorfiets focust op het bereiken van balans”, aldus Edgar Heinrich, Hoofd Design BMW Motorrad. “We hebben een motorfiets ontworpen die bruikbaar vermogen koppelt aan de vertrouwde eigenschappen van een sporttoerer en bovenal aan rijplezier. Daarmee biedt hij een totaalpakket en verenigt hij het beste van de sport-, adventure- en toersegmenten. En dat in een klasse die niet eerder een dergelijk model van BMW heeft gezien.”

Functionele concept
Heinrich steekt de loftrompet nog maar eens:  “Functionele eigenschappen zoals toerkwaliteiten, opbergruimte en goede bescherming tegen weer en wind zijn voor de meeste motorrijders relevant. Deze eigenschappen zie je echter zelden bij een concept. In dit studiemodel demonstreren we dat deze rationele aspecten prima samen kunnen gaan met dynamisch design.”

Innovatieve kofferset
Het driehoekige frame van de Concept 9cento is versterkt met CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastic): dat zorgt niet alleen voor een lager gewicht van de motorfiets, maar legt ook een link tussen het driedimensionale design van de striping aan de voorzijde en het aluminium bagagerek. De kofferset biedt niet alleen plek voor bagage, maar fungeert ook als een extra zitplek voor een passagier. De set is van boven in het bagagerek te haken. Een krachtige elektromagneet houdt hem op zijn plek.

Twee jassen, twee versies
Tot slot zijn twee motorjassen ontwikkeld voor de Concept 9cento: Sport en Touring. De sportieve versie is uitgevoerd in de kleuren zwart, blauw en wit. De schouderprotectoren zijn vervaardigd met een 3D-printer. Het toerjack is lichtgrijs en biedt een stijl die is te omschrijven als urban chic door zacht en hoogwaardig aanvoelend leer. Beide jassen zijn voorzien van een ‘9cento’-opdruk.

[justified_image_grid ids=8286,27407,8284,27408,27409,27410,27411]

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen