dinsdag 21 mei 2024

Elektrisch racemonster uit Twente

Vijftien studenten van het eerste elektrische raceteam van de Universiteit Twente, Electric Superbike Twente, hebben hun huiswerk goed gedaan. In negen maanden stampten ze deze oogstrelende Liion-GP uit de grond. Ze tekenden in die extreem korte tijd het ontwerp, testten onderdelen en bouwden de racer op.  De komende weken staan in het teken van testen in aanloop naar de races in de MotoE-competitie in Engeland en Nederland.
 
Dikke voldoende
De elektromotor is net als het frame en de achterbrug volledig naar eigen ontwerp. Door de elektromotor in het frame te plaatsen werd het frame stijver. Dit zorgt tevens voor ruimtebesparing, die meer accucapaciteit oplevert.  Naast het frame, batterijpakket en elektronica, is het kuipwerk ook van eigen makelij. De studenten houden niet alleen rekening met de benodigde luchtkoeling en ergonomie, maar willen ook een motorfiets presenteren waar liefhebbers voor vallen. Op dat vlak scoren ze wederom een dikke voldoende.

Fotografie: Sebastiaan Bors

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen