Elektrisch racemonster uit Twente

Vijftien studenten van het eerste elektrische raceteam van de Universiteit Twente, Electric Superbike Twente, hebben hun huiswerk goed gedaan. In negen maanden stampten ze deze oogstrelende Liion-GP uit de grond. Ze tekenden in die extreem korte tijd het ontwerp, testten onderdelen en bouwden de racer op.  De komende weken staan in het teken van testen in aanloop naar de races in de MotoE-competitie in Engeland en Nederland.
 
Dikke voldoende
De elektromotor is net als het frame en de achterbrug volledig naar eigen ontwerp. Door de elektromotor in het frame te plaatsen werd het frame stijver. Dit zorgt tevens voor ruimtebesparing, die meer accucapaciteit oplevert.  Naast het frame, batterijpakket en elektronica, is het kuipwerk ook van eigen makelij. De studenten houden niet alleen rekening met de benodigde luchtkoeling en ergonomie, maar willen ook een motorfiets presenteren waar liefhebbers voor vallen. Op dat vlak scoren ze wederom een dikke voldoende.

Fotografie: Sebastiaan Bors

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.