BMW trekt stekker uit festival

Na drie edities is het over en sluiten met BMW’s festival Pure & Crafted. Het evenement richtte zich niet op de traditionele BMW-rijder, maar op de modieuze en trendgevoelige motorrijder. Coole gasten in leren jasjes die niet geïnteresseerd zijn in een RT of GS, maar in de RnineT’s en Scramblers. BMW raakte een gevoelige snaar bij de hipster want sinds 2015 is het evenement uitverkocht. Toch voldoet het festival blijkbaar niet aan de verwachtingen want het krijgt een andere vorm.

Van festival naar kanaal
Pure & Crafted wordt een rondtrekkend digitaal festival, een Beiers motorcircus. Jammer voor al die bezoekers die voor de pullen bier, meters bratwurst en artiesten als Noel Gallagher en The Hives kwamen. Die geneugten des levens maken plaats een YouTube-kanaal. Daarop zijn de belevenissen te volgen van motorrijders die op een hippe BMW langs de hotspots van motorrijdend Europa gaan. Hippe zelfbouwers, creatieve eettentjes, gadgets en spannende routes komen allemaal voorbij. Als je wilt weten hoe dat er uitziet kun je hier kijken.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.