Hoe kan het Harley-Davidson/Alta Motors nageslacht eruit zien?

alta-motors-harley-davidson-carbon-project-concept

Nu Harley-Davidson heeft bekendgemaakt dat het investeert in de elektrische motorfabrikant Alta Motors kun je wachten op de eerste concepts.

Voor Carbon Projects is de samenwerking tussen Harley-Davidson en Alta Motors de start van een serie elektrische street trackers. En door het erfgoed van Harley te gebruiken op het Redshift platform van Alta staat er toch wel iets heel aardigs op de wielen.

Alta Motors heeft in 2017 – op de One Moto Show in Portland, Oregon – al eens een street tracker voortgebracht waaraan de Redshift ten grondslag lag.

Beide concepts gebruiken hetzelfde rijwielgedeelte en dezelfde elektrische aandrijving. De wielmaten zijn ook gelijk: 19 inch zowel voor als achter.

De concept van Alta Motors kenmerkt zich door een zeer Spartaans, minimalistisch uiterlijk. Die van Carbon Projects zoekt het meer in een traditionele benadering. Het model heeft veel van een slanke caféracer.

De vraag is of de samenwerking tussen Harley-Davidson en Alta Motors ook tot dergelijke modellen kan leiden.

Ondertussen ontwikkelt Alta Motors rond de Redshift street tracker al wel wat plannen. Het recente debuut van de MXR-crossmotor zou de vaart weleens uit die ontwikkeling kunnen halen, omdat er ook enduro’s en supermoto’s op basis van het Redshift platform op stapel staan.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?