woensdag 1 februari 2023

BMW werkt aan nieuwe F850 GT

De spionagefoto’s onthullen een motor die veel weg heeft van het Concept 9Cento.

De motor-paparazzi van het Britse motorblad Motorcycle News hebben toegeslagen. Reed daar ineens een onbekende BMW voorbij. Een BMW die wel wat weg had van de Concept 9Cento, een sportieve GT, die eerder dit jaar op de Corcorso d’Eleganza Villa d’Este werd gepresenteerd.

Ook de nog onbekende BMW heeft de lijnen van een sportieve GT, zelfs van de X1000XR. Alleen ‘doet’ de nieuweling het met de nieuwe staande twin met een inhoud van 853cc. Vergeleken met 9Cento is er natuurlijk wel iets veranderd. Zo is de achterzijde forser groter en heeft de stroomlijn – vooral het scherm boven de koplamp – behoorlijke afmetingen. De windbescherming lijkt goed op orde. Dat werkt zeker voordelig op lange afstanden.

Achter het ruitje vind je een TFT-kleurenscherm. De kans is groot dat de GT is uitgerust met het elektronicapakket van de eerder dit jaar geïntroduceerde GS. Dus: bochten ABS, traction control, cruise control, Quickshifter up en down, Dynamic ESA, Led-verlichting en verwarmde handvatten.

Hoewel nog niet zeker, gaat deze BMW straks door het leven als F850 GT.

Foto’s MCN

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen