BMW werkt aan nieuwe F850 GT

De spionagefoto’s onthullen een motor die veel weg heeft van het Concept 9Cento.

De motor-paparazzi van het Britse motorblad Motorcycle News hebben toegeslagen. Reed daar ineens een onbekende BMW voorbij. Een BMW die wel wat weg had van de Concept 9Cento, een sportieve GT, die eerder dit jaar op de Corcorso d’Eleganza Villa d’Este werd gepresenteerd.

Ook de nog onbekende BMW heeft de lijnen van een sportieve GT, zelfs van de X1000XR. Alleen ‘doet’ de nieuweling het met de nieuwe staande twin met een inhoud van 853cc. Vergeleken met 9Cento is er natuurlijk wel iets veranderd. Zo is de achterzijde forser groter en heeft de stroomlijn – vooral het scherm boven de koplamp – behoorlijke afmetingen. De windbescherming lijkt goed op orde. Dat werkt zeker voordelig op lange afstanden.

Achter het ruitje vind je een TFT-kleurenscherm. De kans is groot dat de GT is uitgerust met het elektronicapakket van de eerder dit jaar geïntroduceerde GS. Dus: bochten ABS, traction control, cruise control, Quickshifter up en down, Dynamic ESA, Led-verlichting en verwarmde handvatten.

Hoewel nog niet zeker, gaat deze BMW straks door het leven als F850 GT.

Foto’s MCN

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?