Harley-Davidson Amsterdam heropent begin 2019

Harley-Davidson fans in en rond Amsterdam kunnen binnenkort weer naar hun ‘eigen’ dealer. In het eerste kwartaal van 2019 gaat Harley-Davidson Amsterdam weer open. Ron de Graaf, eigenaar van Harley-Davidson Rotterdam, gaat samen met zakenpartner Peter Merceij en Roel Gyparis het Amsterdamse avontuur aan. Het nieuwe dealership komt op het Westpoort terrein in Amsterdam. Dit was ook het adres van de vorige Amsterdamse Harley dealer. Er komt wel een fikse verbouwing en het pand wordt aangepast aan de laatste richtlijnen van de Harley-Davidson Motor Company. Het wordt geen kopie van de Rotterdamse Harley-Davidson vestiging; Harley-Davidson Amsterdam krijgt zijn eigen sfeer en uitstraling.

Gouden Duo

Drijvende kracht achter de Amsterdamse H-D dealer is Ron de Graaf. Zes jaar geleden opende hij succesvol Harley-Davidson Rotterdam. Hij vertelt: “Inmiddels staat er in Rotterdam een strakke organisatie en een heel goed team. Ik vond het tijd worden voor een volgende stap. Ik had al langer aan Amsterdam zitten denken, omdat het potentieel van die vestiging enorm is. Uiteindelijk hebben Peter en ik de knoop doorgehakt en hebben we er werk van gemaakt. ”Peter is Peter Merceij, de man die cameraspecialist Kamera Express groot maakte. Waar De Graaf diepgaande kennis van het H-D-merk meebrengt en goed weet hoe je een dealership runt, is Merceij de uitgesproken expert op retail, marketing en online gebied. Ze vullen elkaar dus prima aan.

Harley-Davidson Amsterdam Crew

Amsterdamse markt

Ron de Graaf licht toe: “Kijkend naar de Amsterdamse markt zijn verschillende ontwikkelingen gaande waar wij beide veel vertrouwen in hebben. Zo zien we de opkomst van elektrisch motorrijden als een grote kans. Bovendien geloven we beide dat je als Amsterdamse Harley-Davidson dealer een graantje mee moet kunnen pikken van enorme toeristenstroom in de hoofdstad. En last but not least is er in en rond Amsterdam ook nog een enorme groep rijders die juist de traditionele heritage van Harley-Davidson weet te waarderen en die groep gaan wij ook proactief bedienen.” Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de opening in volle gang. De Graaf en Merceij zijn bezig een team samen te stellen en binnenkort begint de verbouwing van het pand.

Enthousiasme en opluchting

H-D’s Country Manager Benelux, Martin Mulder, is enthousiast en ook een beetje opgelucht: “Het was natuurlijk eigenlijk te gek voor woorden dat een stad als Amsterdam zo lang geen eigen H-D dealership had, dus het is geweldig dat Ron en Peter nu deze stap zetten. Net als zij geloven wij dat de hoofdstad een enorm potentieel heeft en Ron en Peter zijn het perfecte team om dat potentieel ten volle te benutten. Wij zijn dus hartstikke blij met deze hernieuwde opening van Harley-Davidson Amsterdam en wij wensen Ron, Peter en hun team alle succes met deze spannende stap.”

 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?