donderdag 25 april 2024

BMW wingsuit: met 300 km/u over een bergkam (video)

De afdeling ‘Onzin maar heel gaaf’ van BMW heeft een project gefinancierd van een wingsuit met elektrisch aangedreven props. De testvlieger met de BMW wingsuit heeft een snelheid van 300 km/u gehaald…

Als je in de kroeg beweert dat de toekomst elektrisch is, slaat het gesprek als een lauw biertje dood. Realiteit is wel dat ook de ‘grote bedrijven’ het licht gezien hebben en dik investeren. De echte doorbraak moet nog komen, maar wie nu nog wedt op benzinemotoren heeft een steekje los. BMW was een van de eerste fabrikanten die in elektrisch voortbewegen geloofde. Nog niet in elektrische motorfietsen, maar wel scooters en auto’s. Voordeel is dat ze er enorm veel van hebben geleerd. En ze zijn zo zeker van hun zaak dat ze onlangs iemand die lucht in hebben gejaagd met een elektrisch aangedreven wingsuit.

In de video maakt BMW je deelgenoot van de eerste lancering van een wingsuit. Hoe lang zou het geleden zijn dat BMW mensen de lucht instuurde? Daar lag de oorsprong van BMW, het logo is er nog een getuige van. Het bijzondere van het project is dat de BMW wingsuit is uitgerust met een elektromotor van 15 kW die twee turbines van 7,5 kW aandrijft. Die turbines draaien 25.000 tpm. Met dit pak slaagde de tester erin horizontaal een snelheid te halen van 300 km/u. In de video kun je duidelijk zien hoe de testvlieger erin slaagt de zwaartekracht te verslaan en realiseert daarmee een van de oudste dromen van de mensheid: zelfstandig vliegen. Of dit project slechts een prototype blijft of beschikbaar komt voor verkoop is niet bekend. Vooral liefhebbers van extreme sporten zullen zeer geïnteresseerd zijn…

9 perfecte motorcadeaus voor motorliefhebbers

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen