vrijdag 29 maart 2024

Volkswagen: Ducati, Lamborghini en Italdesign in een ‘structuur’

Na geruchten komt er toch een gedeeltelijke bevestiging. De Volkswagen Groep werkt aan de spin-off van Ducati, Lamborghini en Italdesign. En het is niet de eerste de beste die dat zegt.

Minder dan een maand geleden onthulde het agentschap Reuters dat Volkswagen inleidende gesprekken voerde met potentiële kopers van Ducati en Lamborghini. In een conferentiegesprek met analisten afgelopen maandag werden de geruchten ontkracht door CEO Herbert Diess: ‘We werken aan onze Italiaanse juridische structuur.’ aldus de hotshot van de Duitse groep.

Verkoop vereenvoudigen

De verwijzing is naar het motor- en automerk uit Emilia-Romagna en het in Turijn gevestigde Italdesign. De drie bedrijven kunnen worden samengevoegd in een aparte structuur. Dit zou ook de ontwikkeling van toekomstige industriële of andere overeenkomsten vereenvoudigen. Het zou Volkswagen, zo werd in de presentatie aan de analisten gezegd, in staat stellen om adequaat op te treden als besloten werd de bedrijven in de verkoop te doen of wanneer er zich een koper aandient.

Volkswagen heeft geen haast

Er zouden nog geen definitieve beslissingen zijn genomen. Ook ontbreekt een stappenplan, maar alles wijst erop dat ‘de juridische structuur’ meer is dan een proefballon. Maar wanneer en hoe? ‘Het gaat waarschijnlijk iets langzamer dan gedacht,’ zegt Diess geheimzinnig, ‘maar het staat op de agenda.’ Financieel directeur Frank Witter – tevens voorzitter van de raad van commissarissen van voetbalclub VfL Wolfsburg – voegde er aan toe dat er inspanningen worden geleverd om de complexe structuur van Volkswagen te stroomlijnen. Geen van beide bestuurders heeft echter, zoals gezegd, de termijn voor dit besluit al vastgesteld.

Lamborghini Mangusta, de motor die er nooit komt

Het zou in wezen een strategische operatie zijn die verband houdt met de vereenvoudiging van de operationele activiteiten van de Duitse Volkswagen Groep en vooral met de focus op de grootschalige productie van elektrische auto’s.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen