vrijdag 27 januari 2023

BMW X7 Pick-up

Als je dan toch zo nodig een motorfiets achterop een auto wilt vervoeren, kun je het maar beter in stijl doen volgens BMW. De BMW X7 Pick-up is de blikvanger tijdens de BMW Motorrad Days.

Hol nog niet direct naar de BMW-dealer om de hoek met een chequeboek in je handen want van dit karretje bestaat er maar een. Gelukkig is het geen computertekening, maar een wagen van eerlijk staal, carbon en teakhout gebaseerd op de X7. De prestaties liegen er niet om. Waar het bij de F850GS ophoudt bij 95 pk perst deze auto er 340 pk uit. De wagen heeft een tien centimeter langere carrosserie, maar weegt toch tweehonderd kilo minder dan het origineel door het gebruik van carbon. De laadruimte is 140 cm lang of 200 cm met een open laadklep . Lang genoeg om de toch niet misselijke F850GS probleemloos een plekje te geven. Daarbij is het ook makkelijk dat de wagen door ‘zijn hoeven kan
zakken’ door de in hoogte verstelbare luchtvering.

Groener dan gedacht

Twaalf BMW-medewerkers hebben tien maanden nodig gehad om deze wagen te bouwen. Het is geen statisch showmodel, maar je kunt er zo de weg mee op en af. De Tanzanite-Blue (what’s in a name) gespoten wagen is ondanks het dikke blok onder de motorklep groener dan gedacht. BMW redde namelijk een oude testauto van de schroothoop en bouwde hem tot dit showmodel. Samen met de F850GS achterop moet hij je naar de meest afgelegen plekken ter wereld kunnen brengen.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen