maandag 27 mei 2024

Dit is de BMW F850GS in 2020 Trophy-kleurstelling

Op ons hoofdkwartier in Hilversum werd gisteren het doek getrokken van de 2020 F850GS Trophy-editie. Je-weet-wel, de GS waarmee volgend jaar de BMW GS Trophy in Nieuw-Zeeland wordt gereden.

Het was het vierkoppige Team NL dat gisteren uit handen van Tom Crooijmans en Niels van Egmond van BMW Group Nederland, de nieuwe GS overhandigd kreeg. Qua kleurstelling en uitrusting precies gelijkend aan de modellen waarmee in Nieuw-Zeeland wordt gereden, om een optimale training mogelijk te maken. Met een goudgele bies over de motor, gelardeerd met de nodige logo’s en de vlag van Nieuw-Zeeland staat de GS chique op z’n gouden wielen. Al zal dat chique er wel gauw afgaan, zogauw Team NL de training begint.

En die training, die zal niet lang op zich laten wachten. Jaap van Hofwegen, Xavier Tobé, Peet Gerards en namens Motor.NL Eddie de Vries zijn gebrand op een goed resultaat in Nieuw-Zeeland en wil het gehele internationale deelnemersveld laten zien dat het menens is: Nederland doet niet zomaar voor het eerst mee, Nederland gaat voor een topklassering.

We stellen Team NL nog even aan je voor. Van links naar rechts:

Jaap van Hofwegen

Jaap is de weloverwogen tacticus van Team NL. Bewees dat door zich met één nipt puntje voorsprong op de nummer vier te kwalificeren in het team. Bewaart de rust, heeft het overzicht en laat zich niet opjagen. Reed onlangs nog de Gibraltar Race op z’n R1200GS Adventure en deed dat bepaald niet onverdienstelijk.

Xavier Tobé

Met z’n 22 jaar oud de Benjamin, maar wel eentje die van wanten weet. Liet tijdens de kwalificatie zien hard en zuiver te kunnen rijden en verraste in de Gibraltar Race vriend en vijand door doodleuk voorin mee te rijden. Won zelfs een stage op z’n R1200GS Adventure, finishte 9 overall en 4e in z’n klassement.

Peet Gerards

Liet tijdens de kwalificatie in Wales zien over de beste motorbeheersing te beschikken. Pakte dankzij z’n riante trial- en crosservaring ruim de winst. Heeft een enorm motiverend vermogen en mag dan ook gerust als captain van het team gezien worden.

Eddie de Vries

Gaat als hoofdredacteur van Motor.NL, MOTO73 en Promotor Magazine mee om verslag te doen van de Trophy én de voorbereiding, en maakt in Nieuw-Zeeland wezenlijk deel uit van het team. Deze ‘hobby-crosser met kroegconditie’, zoals hij het zelf noemt, heeft grootse trainingsplannen: ‘De komende vijf maanden ga ik elk bospad in Nederland rijden, heen en terug.’

1 Reactie

Reacties zijn gesloten.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen