BMW’s behendigste telg

Fotografie: BMW

Opeens is daar de BMW Concept Stunt G 310. Uit het niets rolde de blits gekleurde conceptfiets onze mailbox binnen en sindsdien kunnen we er onze ogen niet meer van afhouden. De ééncillinderige roadster lijkt gemaakt voor wheelies, stoppies en alle andere manoeuvres die oom agent niet graag op de openbare weg ziet.

Niemand minder dan viervoudig Europees- en Wereldkampioen stuntrijden Chris Pfeiffer werd naar München gehaald om het design van de stuntfiets te perfectioneren. Dat is aardig gelukt als we naar deze eerste foto’s kijken. Speciale voetsteunen op het subframe en onderaan de voorvork, een zogenaamd ‘seathole’ achter het zadel waar de rijder zijn voeten kan laten tijdens een truc en last but not least: een extra hendel aan de rechterkant van het stuur waarmee de achterrem bediend kan worden wanneer de rechtervoet onverhoopt over het stuur hangt.

Al met al dus niet zomaar een conceptfiets, maar een goed doordacht instrument voor echte stuntrijders. Het zou niet gek zijn als we over de Stunt G 310 in de nabije toekomst dus nog meer nieuws vernemen. Voor nu moeten we het doen met deze plaatjes. Enjoy!

[justified_image_grid ids=22640,22641,22642,22643,22644,22645,22646,22647,22648,22649,22650]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.