Boetesysteem politie ligt plat

De politie is vanochtend getroffen door een grote internetstoring. Het digitale systeem waarmee normaal gesproken alle boetes op straat worden geschreven, werkt hierdoor niet meer. 

“Er is een storing, die effect heeft op de applicaties die op straat worden gebruikt. Daardoor is het niet mogelijk om mobiel kentekens na te trekken, persoonsgegevens op te vragen en digitaal een bon uit te schrijven”, zo legt politiewoordvoerder Marten Schwandt uit. “Dit is vervelend, want we kunnen nu minder efficiënt werken.”

Volgens Schwandt kunnen er overigens nog wel bonnen worden uitgeschreven, maar moet dit handmatig met een ouderwets bonnenboekje. Het is nog onbekend hoe lang deze situatie zal duren.

De politie benadrukt overigens dat de storing niets van doen heeft met de wereldwijde cyberaanval, waardoor onder andere de Rotterdamse Haven en TNT zijn getroffen.

Update 21:15: de storing is inmiddels verholpen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.