vrijdag 19 april 2024

Bonnenregen op dijken in regio Zwolle

Scherpe controles, zaterdag en zondag, in de regio Zwolle hebben de politie geen windeieren gelegd. Er werden 14 rijbewijzen ingevorderd, waarvan 12 van motorrijders. Naast de ingevorderde rijbewijzen is een groot aantal motorrijders op de bon geslingerd en er werd een groot aantal genoteerd voor een verplichte cursus voor verkeersgedrag. Het kostenplaatje hiervan: ruim duizend euro. Natuurlijk te betalen door de motorrijders zelf.

De politie meldt dat dit alles gebeurde nadat omwonenden van de dijken rondom Zwolle aanhoudend hadden geklaagd over ‘scheurende motoren’.

Op de weg van Twee Nijenhuizen en de Vollenhoofsedijk in Vollenhove en Blokzijl gingen trouwens negen motorrijders tegelijk op de bon: ze reden 139, 130 en 117 kilometer per uur, waar 60 kilometer per uur is toegestaan.

Naast de motorrijders werd er ook op automobilisten gelet. Op de Drontermeerdijk in Dronten reden twee automobilisten 150 en 130 kilometer per uur, waar 80 kilometer per uur is toegestaan. Ook zij raakten hun rijbewijs kwijt.

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen