dinsdag 27 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Bonnenregen op dijken in regio Zwolle

Scherpe controles, zaterdag en zondag, in de regio Zwolle hebben de politie geen windeieren gelegd. Er werden 14 rijbewijzen ingevorderd, waarvan 12 van motorrijders. Naast de ingevorderde rijbewijzen is een groot aantal motorrijders op de bon geslingerd en er werd een groot aantal genoteerd voor een verplichte cursus voor verkeersgedrag. Het kostenplaatje hiervan: ruim duizend euro. Natuurlijk te betalen door de motorrijders zelf.

De politie meldt dat dit alles gebeurde nadat omwonenden van de dijken rondom Zwolle aanhoudend hadden geklaagd over ‘scheurende motoren’.

Op de weg van Twee Nijenhuizen en de Vollenhoofsedijk in Vollenhove en Blokzijl gingen trouwens negen motorrijders tegelijk op de bon: ze reden 139, 130 en 117 kilometer per uur, waar 60 kilometer per uur is toegestaan.

Naast de motorrijders werd er ook op automobilisten gelet. Op de Drontermeerdijk in Dronten reden twee automobilisten 150 en 130 kilometer per uur, waar 80 kilometer per uur is toegestaan. Ook zij raakten hun rijbewijs kwijt.

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen