Bonnenregen op dijken in regio Zwolle

Scherpe controles, zaterdag en zondag, in de regio Zwolle hebben de politie geen windeieren gelegd. Er werden 14 rijbewijzen ingevorderd, waarvan 12 van motorrijders. Naast de ingevorderde rijbewijzen is een groot aantal motorrijders op de bon geslingerd en er werd een groot aantal genoteerd voor een verplichte cursus voor verkeersgedrag. Het kostenplaatje hiervan: ruim duizend euro. Natuurlijk te betalen door de motorrijders zelf.

De politie meldt dat dit alles gebeurde nadat omwonenden van de dijken rondom Zwolle aanhoudend hadden geklaagd over ‘scheurende motoren’.

Op de weg van Twee Nijenhuizen en de Vollenhoofsedijk in Vollenhove en Blokzijl gingen trouwens negen motorrijders tegelijk op de bon: ze reden 139, 130 en 117 kilometer per uur, waar 60 kilometer per uur is toegestaan.

Naast de motorrijders werd er ook op automobilisten gelet. Op de Drontermeerdijk in Dronten reden twee automobilisten 150 en 130 kilometer per uur, waar 80 kilometer per uur is toegestaan. Ook zij raakten hun rijbewijs kwijt.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.