Toekomst GasGas en Ossa zeer onzeker

De toekomst van GasGas hangt aan een zijden draadje, zo meldt AS.com. De Spaanse motorfabrikant heeft uitstel van betaling aangevraagd. Slechts wanneer een andere partij een overname ziet zitten lijkt een failissement afwendbaar.

De schuldenlast van GasGas was al langer bekend, en sindsdien is de fabrikant in gesprek geweest met meerdere partijen, waaronder KTM. Tot een overname heeft dit tot nu toe echter niet geleid. Omdat GasGas en Ossa vorig jaar nog besloten hun krachten te bundelen lijkt ook Ossa te worden meegesleept in het aanstaande drama.

De schuld bedraagt trouwens 40 miljoen euro. GasGas denkt met een investering van 5 miljoen euro het belangrijkste lek te kunnen dichten om de productie gaande te houden en het personeel te blijven betalen. 

Aan de schuldenlast zit trouwens ook een klein Nederlands tintje, want met 2,8 miljoen euro is ING een van de kleinere schuldeisers.

Foto: Emma Balt

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.