zaterdag 24 februari 2024

Bosch onthult CRASH-detectietechnologie voor motorfietsen

Bosch heeft het nieuwe Help Connect noodoproepsysteem gelanceerd, dat speciaal is ontworpen voor motorfietsen en scooters.

Het Bosch Help Connect-systeem belt automatisch hulpdiensten wanneer het een ongeval detecteert. Slim toch?

Toegegeven, het is niet het eerste systeem van dit type. BMW heeft al jaren een eigen eCall-systeem en DGuard heeft een paar jaar geleden zijn SOS-systeem onthuld. Maar als een grootheid als Bosch zich ermee bemoeit, is de kans groot dat deze technologie in de niet al te verre toekomst op grotere schaal zal worden toegepast.

Het Help Connect-systeem maakt in feite gebruik van het bestaande MSC-stabiliteitsysteem voor motoren. De traagheidssensor meet de acceleratie en de hoeksnelheid honderd keer per seconde, wat betekent dat het Help Connect-systeem actuele informatie ontvangt over de huidige positie en de hellingshoek van de motor.

Een geïntegreerd crashalgoritme bepaalt of een motorfiets al dan niet betrokken is geweest bij een ongeval, of dat hij net is gevallen in een parkeergarage. Maar als het Help Connect-systeem wel vaststelt dat er een ongeluk is gebeurd, stuurt het GPS-informatie rechtstreeks naar het Bosch Service Center en indien nodig naar de hulpdiensten.

Voorlopig is Help Connect alleen beschikbaar in Duitsland. Maar Bosch heeft wel plannen om het systeem ook in andere markten beschikbaar te stellen.

Voor meer informatie over Bosch Help Connect check bosch-helpconnect.com

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen