Bosch onthult CRASH-detectietechnologie voor motorfietsen

Bosch heeft het nieuwe Help Connect noodoproepsysteem gelanceerd, dat speciaal is ontworpen voor motorfietsen en scooters.

Het Bosch Help Connect-systeem belt automatisch hulpdiensten wanneer het een ongeval detecteert. Slim toch?

Toegegeven, het is niet het eerste systeem van dit type. BMW heeft al jaren een eigen eCall-systeem en DGuard heeft een paar jaar geleden zijn SOS-systeem onthuld. Maar als een grootheid als Bosch zich ermee bemoeit, is de kans groot dat deze technologie in de niet al te verre toekomst op grotere schaal zal worden toegepast.

Het Help Connect-systeem maakt in feite gebruik van het bestaande MSC-stabiliteitsysteem voor motoren. De traagheidssensor meet de acceleratie en de hoeksnelheid honderd keer per seconde, wat betekent dat het Help Connect-systeem actuele informatie ontvangt over de huidige positie en de hellingshoek van de motor.

Een geïntegreerd crashalgoritme bepaalt of een motorfiets al dan niet betrokken is geweest bij een ongeval, of dat hij net is gevallen in een parkeergarage. Maar als het Help Connect-systeem wel vaststelt dat er een ongeluk is gebeurd, stuurt het GPS-informatie rechtstreeks naar het Bosch Service Center en indien nodig naar de hulpdiensten.

Voorlopig is Help Connect alleen beschikbaar in Duitsland. Maar Bosch heeft wel plannen om het systeem ook in andere markten beschikbaar te stellen.

Voor meer informatie over Bosch Help Connect check bosch-helpconnect.com

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.