vrijdag 19 juli 2024

Bradl vervangt Márquez in Brno

Na een tweede operatie aan zijn geblesseerde rechterarm hebben Marc Márquez en HRC besloten dat de wereldkampioen niet in Tsjechië zal rijden. Hij moet eerst maar eens herstellen.

In zijn plaats zal HRC-testrijder Stefan Bradl de Honda RC213V over hrt circuit van Brno jagen. In 2019 nam de voormalige Moto2-wereldkampioen deel aan vier MotoGP-races, Zijn beste resultaat was een 10e plaats. Die plaats claimde hij in de Duitse MotoGP.

Bradl eindigde op het circuit van Brno drie keer in de top tien. daarvoor had hij zeven starts in de MotoGP-klasse nodig. Bradl heeft slechts één keer punten gemist.

Stefan Bradl: Repsol Honda Team coureur:
‘Allereerst wil ik Marc een spoedig herstel toewensen. Wat hij in Jerez heeft gedaan was ongelooflijk en hij heeft laten zien dat hij de ware geest van een kampioen heeft. Ik kijk er naar uit om weer met de Honda RC213V te rijden. Vanwege de wereldwijde pandemie hebben we niet zoveel kunnen testen zoals we normaal gesproken zouden doen. Het zal dus wel wat tijd kosten om me weer aan te passen aan de motor en de MotoGP. Maar ik heb een paar keer op de Superbike gereden, dus ik weet dat mijn conditie goed is. Het is een uitdaging waar ik naar uitkijk, concurreren met het Repsol Honda Team is altijd een grote eer. Ik ben blij dat ik Honda kan helpen. Laten we eens kijken hoe het weekend verloopt.’

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen