zaterdag 22 juni 2024

‘Als ik onderdelen heb, knutsel ik lekker door!’

Sommige initiatieven zijn gewoon leuk. Zoals die van Alexsandra (47) uit Friesland. Ze is sinds 2008 een zeer enthousiast motorrijdster. Maar motorrijder of niet: het heeft niet voorkomen dat ze door het coronavirus haar baan verloor. Thuiszitten is gelukkig niet haar ding dus vond ze creatieve manier om zichzelf bezig te houden: Knutselen met defecte/oude motoronderdelen. Dat vindt ze niet alleen erg leuk om te doen, maar het is ook heel leerzaam.

Alexsandra: ‘Ik leer steeds meer over de verschillende soorten metaal en hoe deze te bewerken. In korte tijd heb ik leren flexen en ook ben ik druk aan het oefenen met een simpel soldeerboutje. Het liefst wil ik ook nog leren lassen!’

Unieke creaties

Het gereedschap dat Alexsandra gebruikt is deels nog van haar vader en opa geweest. Ze vindt het daardoor nog meer een uitdaging om verschillende creaties te maken met weinig middelen. In het bedenken van oplossingen wordt ze daarom steeds creatiever. Inmiddels staan er een aantal unieke creaties in haar huis. Zoals de salontafel van banden, een plafonniere van een velg, kandelaartjes van (versnellingsbak-)onderdelen, lampen van een middenblok en versnellingsbakonderdeel. Maar ook kerstboomhangers en dromenvangers, gemaakt van motorkettingen en kleine onderdelen.

Heeft Alexsandra ook een favoriet? ‘Mijn favoriet is toch eigenlijk wel de plafonniere van een oud kleppendeksel. De set lampen die ik gemaakt heb van nokkenassen uit het oude blok van mijn eerste motor vind ik ook mooi. Nee, toch de staande lamp gemaakt van een uitlaat. Ik vind het moeilijk om echt een favoriet te kiezen’.

Blije vriend

Een vriend van Alexsandra zag haar knutselen en vroeg of ze niet iets wilde maken van de gebroken krukas van zijn oude Moto Guzzi. De breuk in de krukas moest wel goed zichtbaar blijven. De vriend was superblij met het resultaat. Ondertussen heeft ze al verschillende lieve mensen om zich heen blij kunnen maken met zelfgemaakte, unieke  kadootjes voor verschillende gelegenheden. En zolang ze defecte onderdelen kan krijgen, blijft ze lekker doorknutselen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

1 Reactie

Reacties zijn gesloten.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen