zaterdag 20 april 2024

Bridgestone levert bijdrage aan elektrische superbike Saroléa

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@www.motor.nl.

Bridgestone, de grootste banden- en rubberfabrikant ter wereld, is een technisch partnerschap aangegaan met Saroléa, het Belgische motorfietsmerk en de ontwikkelaar van de elektrische superbike Saroléa SP7. Deze werd gepresenteerd op 26 april tijdens de Speed Trophy op het circuit van Mettet in België. De overeenkomst houdt in dat Bridgestone technische ondersteuning en bandenexpertise gaat leveren voor de tests van Saroléa op het circuit en voor de ambitieuze raceplannen die in 2014 zullen worden gerealiseerd.

Een bewijs dat groen niet gelijk staat aan langzaam is de acceleratie van de wendbare machine van 0 – 100 km/h in slechts 2,8 seconden, op weg naar een topsnelheid van 250 km/h bij volgas. Om deze kracht in de hand te houden heeft Bridgestone de SP7 voorzien van Battlax V02 race-slicks, geconstrueerd met de meest recente “GP belt”-technologie. Op de raceagenda voor 2014 van Saroléa staan de TT Zero Challenge van de Isle of Man TT-serie, de meest prestigieuze motorraces ter wereld, en de FIM eRoadRacing World Cup-serie.

Het partnerschapinitiatief is ontsproten aan de betrokkenheid van Bridgestone bij een toekomst met duurzame mobiliteit. Deze betrokkenheid wordt onderbouwd door de langetermijnmilieuvisie van de onderneming, die zich concentreert op ontzien van het milieu, besparen op grondstoffen en verlaging van de CO2-uitstoot.

“Dit partnerschap van Bridgestone is een opwindende mogelijkheid onze MotoGPTM-ervaring te combineren met onze visie op duurzame mobiliteit. De Saroléa superbike baant de weg voor elektrische motorfietsen en e-racing,” aldus José Enrique Gonzales, Director Marketing, Bridgestone Europe.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen