British Superbikes weekend

De strijd om het BSB kampioenschap is ongekend spannend. Koploper Shakey Byrne en nummer 2, Leon Haslam ontlopen elkaar niets. Beide wonnen ze zeven races en in het aantal tweede plaatsen is er ook maar het kleinst mogelijke verschil. De record kampioen van de BSB, die ook nu weer aan de leiding gaat scoorde de afgelopen jaren niet optimaal in Assen. Maar volgens eigen zeggen gaat dat dit jaar – nu op Ducati-  wel lukken.

De top-6: Shane BYRNE (Ducati) 593, Leon HASLAM (Kawasaki) 566, Dan LINFOOT (Honda) 540, James ELLISON (Kawasaki) 535, Jason O’HALLORAN (Honda) 529, Luke MOSSEY (Kawasaki) 514.

Of de winnaar van de twee races in Assen onder de top-6 van het klassement moet worden gezocht is de vraag. Er zijn namelijk veel coureurs die Assen als hun favoriete circuit hebben genoemd. Het TT Circuit Assen wijkt af van de circuits in Groot-Brittanië, al was het alleen al vanwege het ontbreken van de hoogteverschillen die de meeste Britse circuits typeren.

Het BSB weekend is zeer toegankelijk. Met één ticket kan een ieder praktisch overal komen. De Paddock is toegankelijk, er zijn Pit Walks en op alle tribunes kan er worden plaatsgenomen. Ook kan iedereen bij de interviews met de rijders aanwezig zijn, die direct na de race op Paddock worden afgenomen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?