maandag 15 juli 2024

British Superbikes weekend

De strijd om het BSB kampioenschap is ongekend spannend. Koploper Shakey Byrne en nummer 2, Leon Haslam ontlopen elkaar niets. Beide wonnen ze zeven races en in het aantal tweede plaatsen is er ook maar het kleinst mogelijke verschil. De record kampioen van de BSB, die ook nu weer aan de leiding gaat scoorde de afgelopen jaren niet optimaal in Assen. Maar volgens eigen zeggen gaat dat dit jaar – nu op Ducati-  wel lukken.

De top-6: Shane BYRNE (Ducati) 593, Leon HASLAM (Kawasaki) 566, Dan LINFOOT (Honda) 540, James ELLISON (Kawasaki) 535, Jason O’HALLORAN (Honda) 529, Luke MOSSEY (Kawasaki) 514.

Of de winnaar van de twee races in Assen onder de top-6 van het klassement moet worden gezocht is de vraag. Er zijn namelijk veel coureurs die Assen als hun favoriete circuit hebben genoemd. Het TT Circuit Assen wijkt af van de circuits in Groot-Brittanië, al was het alleen al vanwege het ontbreken van de hoogteverschillen die de meeste Britse circuits typeren.

Het BSB weekend is zeer toegankelijk. Met één ticket kan een ieder praktisch overal komen. De Paddock is toegankelijk, er zijn Pit Walks en op alle tribunes kan er worden plaatsgenomen. Ook kan iedereen bij de interviews met de rijders aanwezig zijn, die direct na de race op Paddock worden afgenomen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen