zaterdag 15 juni 2024

Jan Huberts bij Vrienden van het TT Circuit Assen

Tijdens de jaarlijkse dag voor Vrienden van het TT Circuit Assen, zaterdag 15 oktober, zal het thema “veiligheid” centraal staan. Daarnaast is oud-coureur Jan Huberts te gast en hij zal verhalen over zijn lange en imposante racecarrière.

Hoofdthema op deze dag, die wordt gehouden in het mediacentrum van het TT Circuit, is veiligheid, waarbij vele aspecten van veiligheid in motor- en autoraces worden belicht. Een van de bijzondere onderdelen in dat kader is een demonstratie van het zogenaamde “extrication team” van het TT Circuit. Dit team komt in actie wanneer, bij een crash in een autorace, een coureur uit de racewagen bevrijd moet worden. Tijdens de Vriendendag zal dit team niet alleen uitleg geven over haar werkzaamheden, maar toont het ook hoe zo’n reddingsactie in de praktijk wordt uitgevoerd.

Een van de hoofdbaancommissarissen van het TT Circuit, Erik Hoekstra, gaat in op de vele vlaggenprocedures die er tijdens wedstrijden op het circuit gelden. Aandacht is er ook voor de moderne raceoveralls voor motorcoureurs, die zijn voorzien van technische snufjes die er voor moeten zorgen dat blessures bij een val tot een minimum beperkt blijven. De firma Damen Leathers verzorgt een uiteenzetting, waaraan ook coureur en ambassadeur van Vrienden TT Circuit Assen, Quentin Koers zijn medewerking verleent.

Directeur Peter Oosterbaan van TT Circuit Assen zal ook ingaan op het veiligheidsaspect en roert tevens nieuwe ontwikkelingen aan die het circuit te wachten staan. Mr. TT Jaap Timmer zal de laatste stand van zaken rond het TT Museum meedelen. Bijzondere gast is Jan Huberts. Deze voormalige Nederlandse top-motorcoureur boekte vele successen als rijder (zes maal Ned. Kampioen en tweemaal GP 50cc winnaar) en was later , als teammanager, ook de man achter successen van Boet van Dulmen, Hans Spaan en Wilco Zeelenberg. Jan Huberts zal tijdens de Vriendendag zijn carrière belichten.

De dag wordt gepresenteerd door tv-commentator Evert ten Napel. Naast bovenstaande programmaonderdelen staat er een veiling ten bate van Rider for Health op het programma, rondleidingen door gebouwen, een bezoek aan een motorraceteam en een bustour over het circuit. De dag voor Vrienden van het TT Circuit begint op zaterdag 15 oktober om 10.15 uur en is toegankelijk voor  Vrienden van het TT Circuit. Die dag zijn ook trainingen en twee races in het kader van de motorwedstrijd Battle of the Nations.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen