Brits motormuseum leeggeroofd

Je vraagt je af wat een mens bezielt wanneer hij of zij een motormuseum beroofd van een groot aantal trofeën. Bij het National Motorcycle Museum in Birmingham in ieder geval wel, want die kwamen er vanochtend dat ze een groot aantal trofeën en replica’s misten.

De bekers en bokalen zijn voornamelijk van TT-winnaars en andere Britse legendes. De inboedel is van weinig financiële waarde. Eventueel zouden de relikwieën voor schroot verkocht kunnen worden, maar dat zal de moeite niet lonen.

Meer dan dat zijn ze waard voor het museum en de Britse motorgeschiedenis. Het National Motorcycle Museum looft dan ook een beloning uit van 20.000 Britse Pond voor de gouden tip. “Ze zullen in geld uitgedrukt weinig waard zijn, maar voor de Britise motorsport-nalatenschap zijn de gestolen goederen van wezenlijk belang. Ze zijn uniek en onvervangbaar”, aldus een woordvoerder van het museum.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.