8.6 C
Nederland
zondag 22 mei 2022

Brits motormuseum leeggeroofd

Je vraagt je af wat een mens bezielt wanneer hij of zij een motormuseum beroofd van een groot aantal trofeën. Bij het National Motorcycle Museum in Birmingham in ieder geval wel, want die kwamen er vanochtend dat ze een groot aantal trofeën en replica’s misten.

De bekers en bokalen zijn voornamelijk van TT-winnaars en andere Britse legendes. De inboedel is van weinig financiële waarde. Eventueel zouden de relikwieën voor schroot verkocht kunnen worden, maar dat zal de moeite niet lonen.

Meer dan dat zijn ze waard voor het museum en de Britse motorgeschiedenis. Het National Motorcycle Museum looft dan ook een beloning uit van 20.000 Britse Pond voor de gouden tip. “Ze zullen in geld uitgedrukt weinig waard zijn, maar voor de Britise motorsport-nalatenschap zijn de gestolen goederen van wezenlijk belang. Ze zijn uniek en onvervangbaar”, aldus een woordvoerder van het museum.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen