Britse politie neemt ZZR1400 in gebruik

Britse hardrijders opgepast: in het oosten van Yorkshire gebruikt de verkeerspolitie sinds kort een ongemarkeerde Kawasaki ZZR1400. Geen BMW RT1200 meer dus, want die blijkt tekort te schieten op de rappe wegen in de gemeente Humberside. Eerder werd daar al een Suzuki Hayabusa ingezet om hardrijders te bekeuren. Net als die Hayabusa, is de ZZR1400 voorzien van een camera om bewijs te kunnen vastleggen van asociaal rijgedrag en/of snelheidsovertredingen. Onder de buddy zit een klein scherm waarop de overtreder terug kan zien wat hij of zij heeft misdaan.

In heel Groot-Brittanië werkt de politie hard aan het terugdringen van het aantal dodelijke ongevallen met motorrijders. Operatie Achilles hebben ze het gedoopt. Daarbij richten ze zich voornamelijk op zogenaamde dodenwegen waar het aantal ongevallen bovengemiddeld hoog ligt. De ZZR1400 werd ooit de ‘snelste productiefiets voor op straat’ gedoopt waarmee die Britse snorren het in ieder geval qua intimidatie goed doen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.