donderdag 23 mei 2024

Bruggeman Motoren sluit op 1 augustus 2022 na 39 jaar de deuren

Middels een bericht op Facebook laat Eric Bruggeman, van Bruggeman Motoren, weten dat de bekende motorzaak per 1 augustus 2022 zijn deuren zal sluiten. Lees hieronder de volledige post:

Beste motorrijders,

Oktober 1983 vormde voor mij/ons het begin van een mooi en vooral nieuw tijdperk. Uit pure passie voor motoren en alles daaromheen begon ik in het autobedrijf van m’n vader een eigen motorzaak, Bruggeman Motoren. Inmiddels alweer 39 jaar geleden, een periode waarin de zaak zich ontwikkelde van een kleine eenmansonderneming tot de multi-brand dealer die we nu zijn.

Bijna vier decennia lang heeft het Bruggeman team zich met het allergrootste plezier ingezet voor onze klanten. Een periode met mooie, maar ook uitdagende tijden, zeker de laatste jaren. Zo heeft corona zijn weerslag gehad op de volledige samenleving en ook wij ontkomen er niet aan. Met de naweeën van de pandemie worden we nog dagelijks geconfronteerd. Niet alleen in de vorm van de beperkte levering van nieuwe motoren, ook het samenstellen van een gemotiveerd en qua kennis goed onderlegd team, blijkt momenteel een nagenoeg onmogelijke opgave.

Ook de gewijzigde strategie van Ducati, dat enkel nog met exclusieve brandstores verder gaat, waardoor we na 28 jaar het officiële dealerschap verliezen, heeft zijn sporen nagelaten.

De afgelopen hectische jaren hebben een behoorlijke impact gehad, zowel op mentaal als fysiek vlak. En wel in die mate, dat ik, mede door gebrek aan opvolging en daarmee de mogelijkheid om het wat rustiger aan te doen, met pijn in het hart heb besloten om na bijna veertig jaar te stoppen met de zaak. De maand juli zal daarom volledig in het teken staan van opheffingsuitverkoop, waarna Bruggeman Motoren per 1 augustus de deuren definitief sluit. Een moeilijke beslissing, maar gevoelsmatig ook de enige juiste.

Uiteraard laten we onze bestaande klanten niet in de steek. Al jarenlang werken we tot volle tevredenheid samen met Motorstore Uithoorn, zij zullen voor al onze klanten het onderhoud, de service en garantie overnemen. Ook daar staat zoals u gewend bent de koffie voor u klaar.

Langs deze weg wil iedereen bedanken die de afgelopen 39 jaar op welke manier dan ook zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan het succes van Bruggeman Motoren. In het bijzonder mijn vrouw Irene, onze verkoop ‘rots in de branding’ Tido Renout en mijn zoon Jeff, die zijn eigen passie in de boten heeft gevonden en zich inmiddels vol op zijn eigen onderneming Outboard Center Westeinder heeft gestort.

Een speciaal woord van dank ook aan alle leveranciers, collega motorzaken en importeurs die ons jarenlang op welke manier dan ook hebben gesteund, in het bijzonder Kawasaki Motor Benelux, Nimag B.V., Rev’it, Dainese, Shoei, Gebben Motoren en Hocoparts.

Ondanks dat de zakelijke wegen vanaf hier scheiden, hoop ik iedereen in een andere hoedanigheid nog eens tegen het lijf te lopen, of te rijden. Want het motorvuurtje is nog lang niet gedoofd!

Met vriendelijke groet,

Eric Bruggeman
Bruggeman Motoren

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen