Buell herrijst!

Het hing al enige tijd in de lucht, maar gisteren heeft Erik Buell Racing (EBR) zijn nieuwste sportmotor, de EBR 1190RX, onthuld op de American International Motorcycle Exposition (AIMExpo) in Orlando. 
 
De EBR 1190RX is een rechtstreekse afstammeling is van EBR’s 1190RS Super Bike racemotor. De nieuwe motorfiets weegt 190 kg en heeft 185pk met een koppel van 138 Nm. De 21 standen van het tractiecontrolesysteem moeten ervoor zorgen dat het vermogen onder alle omstandigheden in bedwang gehouden kan worden door de rijder. De Buell zal volgens de technische gegevens een verbruik hebben van 1 liter op 17 kilometer tijdens stad/snelweg gebruik.
Let ook op de luchtinlaat bij de voorrem, deze toevoeging is nieuw op de Buell. De oudere modellen hadden wel eens last van remmen die te heet werden, deze luchtinlaat moet dit voorkomen. 
 
Buell produceert de EBR 1190RX in EBR’s fabriek in het Amerikaanse East Troy (Wisconsin), de officiële productiestart staat gepland voor begin december 2013. Het nieuwe model wordt in Amerika leverbaar voor $18.995,-.
Tegelijk met de introductie van de 1190RX in de VS heeft Erik Buell Racing aangekondigd dat het merk ook in Europa vertegenwoordigd zal zijn. De Europese importorganisatie zal worden geleid door de Nederlander Edwin Belonje, Managing Director van Erik Buell Racing LLC. 
 
Edwin Belonje: “Het is een fantastische uitdaging voor mij om het beroemde merk Erik Buell Racing in Europa op- en uit te bouwen. Ik ben ervan overtuigd dat gezien de innovatieve kwaliteiten van EBR Motorcycles de producten onderscheidend zullen zijn in de markt. Mijn eerste taak is het opzetten van een Europees distributienetwerk. Ik ben onder de indruk van de EBR 1190RX, maar er staat meer aan te komen. Ik ben er zeker van dat EBR in de nabije toekomst een sterke positie in de markt zal veroveren.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.